Shakespeare In Love

…A Comedy About the Greatest Love Story Almost Never Told…


“Shakespeare In Love” – unul din putinele filme despre Shakespeare si lucrarile sale care imi place.

De ce imi place?

Prezinta viata lui Shakespeare la Londra , pe vremea cand era tanar , in escapada lui de langa sotia si copii sai care au ramas in Stratford-upon-Avon, acesta urmandu-si cariera de scriitor si scenarist alaturi de “Lord Chamberlain’s Men”, incercand sa isi puna in scena noua sa piesa ” Romeo si Ethel ,fiica piratului” .

Ramas in pana de idei , sufera de “writer’s block” pana ce o intalneste pe preafrumoasa si instarita Viola , fiica a unui nobil, ce viseaza sa fie actrita si este una din admiratoarele sale infocate. Acesta se indragoste de ea si ea de el , Viola facand orice ca sa ajunga la el , desi rangul ei nu ii permitea sa o faca. Aceasta sfarseste prin a se travesti in barbat pentru a putea juca pe scena alaturi de William.

William lovit de puterea dragostei schimba titlul piesei in Romeo si Julieta dupa ce poarta o discutie cu Christopher Marlowe unul din scriitori cunoscuti la acea vreme care il sfatuieste sa schimbe ideea scenariului in povestea a doi indragostiti despartiti de parintii lor din cauza disputelor dintre cele doua familii , Montague si Capulet.

In timp ce cuvintele se astern pe foaie , William si Viola traiesc aceasi poveste de dragoste ca si Romeo si Julieta, acestia fiind despartit de statut si de faptul ca Viola este promisa Lordului Wessex care sfarseste prin a o lua de sotie si pleaca cu ea in America.

Este un film genial, plin de romanta , este o comedie cu o urma de tragedie , inspirata din viata lui William Shakespeare si a Violei de Lesseps, impreuna cu iubirea si tragedia acestora.

Recomand acest film tuturor celor care il iubesc pe Shakespeare si operele sale, tuturor celor care stiu sa aprecieze o comedie buna , o tragedie , o romanta.

  • Actori: Gwyneth Paltrow, Joseph Fiennes, Judi Dench, Geoffrey Rush si Ben Affleck;
  • Prezentat de : Miramax Films;
  • Regizat de : John Madden;
  • Durata: 122 minutes;
  • Produs in anul: 1998.
  • Muzica: Stephen Warbeck

Vizionare placuta šŸ˜€

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s