Fructe de mare cu spaghete, sos alb si rozmarin

Eu una ador fructele de mare ! Desi sunt multi carora li se par scarboase sau poate un pic cam prea ‘orientale’ , eu nu scap nici o oportunitate de a manca asa ceva.

Reteta pe care v-a m pregatit-o astazi este una cat de cat propie.. am adaugat eu cateva elemente care lipseau din reteta originala. Este mai mult pe gustul meu , dar desigur voi puteti sa o faceti altfel.
Aceste gen de mancare primeste o bila alba din partea mea din cauza ca este usor de gatit , nu cade greu la stomac, este relativ ieftin, arata bine si are un gust excelent.

Necesitati / 8 portii :

  • Intre 500-1000 grame de fructe de mare : sepie , caracatita , midii , stridii , creveti , etc
  • 2 pachete de spaghete ( preferabil cu ou )
  • Condimente: Sare, piper alb ,oregano, secretul gustului ( si altele dupa gustul fiecaruia )
  • 1/2 ceapa
  • Ulei de masline
  • 1 cutie de iaurt natur
  • 1,2 linguri de faina
  • 2-3 linguri de smantana grasa
  • Vin alb
  • Lapte

Preparare :

Se pun spaghetele la fiert , impreuna cu o lingura de ulei de masline si sare dupa gust, pentru 8-10 minute.
Pe un alt ochi de aragaz puneti la fiert  fructele de mare pentru 4-5 minute cu un strop de ulei si un varf de sare. Nu prea multa altfel riscati sa se intareasca prea tare fructele. ( Nu uitati sa le spalati! Si aveti grija la data de expirare! O intoxicatie cu fructe de mare stricate nu cade deloc bine sistemului vostru imunitar! Mai ales acum pe vremea asta ‘frumoasa’… )

Separat intr-o tigaie unsa in prealabil cu ulei , puneti ceapa taiata marunt cu oregano, secretul gustului , sare si piper. Amestecati incontinuu in tigaie cu o spatula de lemn pentru a evita arderea cepei. Cand ceapa devine de o culoare un pic galbuie aruncati peste continut un borcan de iaurt natur , faina si doua trei linguri de smantana. Se amesteca pana cand compozitia devine omogena , stingandu-se cu putin lapte.Se lasa sa dea in clocot putin , pana cand scade lichidul si se adauga un pic de rozmarin.

Dupa ce au fiert fructele de mare , scurgeti-le bine si puneti-le peste sosul din tigaie unde le mai lasati sa dea un clocot sau doua. Spaghetele le luati de pe foc si le clatiti cu apa calduta spre rece inainte de a le pune intr-un castron peste care veti adauga sosul cu fructele de mare. Amestecati si VOILA!

O mancare delicioasa in doar cateva minute!

Cel mai bine se serveste rece!

Pofta Buna!

One response to “Fructe de mare cu spaghete, sos alb si rozmarin

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s