Retete pentru prajituri ( vol I )

Well eu sunt o impatimita a gatitului dar mai ales a dulciurilor. Asa ca va impartasesc astazi doua dintre retetele mele preferate pentru prajituri . A se tine minte ca eu ador visinele , ciresele , dovleacul,merele , ciocolata, caramelul si vanilia. Asa ca retele se vor invarti in jurul acestor ingredientešŸ˜€

Prajiturele cu dovleac si glazura de unt

Ingrediente:

125 g de unt, 150 g de faina, 175 g de zahar, 225 g de dovleac, 2 lingurite scortisoara, 2-3 lingurite esenta de vanilie, 1/2 lingurita praf de copt, 1/2 lingurita bicarbonat, 1/2 ligurita nucsoara, 125 g faina integrala, 75 g miez de nuca tocat, 100 g stafide, 50 g unt nesarat, 225 g zahar pudra, 2 linguri de lapte.

Mod de preparare:

1. Preincalziti cuptorul circa 10 minute inainte de a coace prajiturelele. Ungeti cu putin ulei tava de copt.

2. Cu ajutorul mixerului bateti untul pina ce obtineti o crema spumoasa. Adaugati faina, zaharul, dovleacul si oul batut. Continuati sa amestecati pina la omogenizarea compozitiei

3. Cerneti deasupra scortisoara, praful de copt, bicarbonatul, nucsoara rasa, adaugati o lingurita de esenta de vanilie si amestecati bine.

4. Adaugati la compozitia de mai sus faina integrala, nucile tocate si stafidele. Amestecati cu o spatula pana la omogenizare.

5. Cu o lingura, puneti din compozitie in tava de copt, lasand circa 5 cm intre prajiturele. Coaceti 10-12 minute.

6. Scoateti prajiturelele din tava si lasati-le sa se raceasca pe un gratar. Intre timp, topiti intr-o craticioara, la foc mic, cele 50 g de unt nesarat.

7. Dati vasul la o parte de pe foc, adaugati zaharul pudra, esenta de vanilie ramasa si laptele, amestecand tot timpul. Cu crema obtinuta decorati prajiturelele.

Briose cu visine si ciocolata

Ingrediente:

80 g. ciocolata, 75 g. unt moale, 120 g. zahar, 4 oua, 30 g. faina, 2 lingurite praf de copt, Ā 3 linguri lapte, Ā 200 g. nuci sau alune macinate, Ā 200 g. visine proaspete sau congelate, Ā sare, Ā 1/2 lingurita scortisoara (optional)

Mod de preparare:

1. Se bate untul cu 100 g. zahar. Separati ouale,galbenusurile le punetiĀ  pe rand in unt apoi punetiĀ  faina amestecata cu praf de copt.

2. Adaugati laptele, nucile si alunele.

3. OmogenizatiĀ  totul si pregatiti visinile. Incinge-tiĀ  cuptorul la 175 grade C. Albusul se bate cu un praf de sare si se inglobeaza in aluat.

4. Tapetati formele de briose cu 12 suporturi mici de hartie. Se introduce aluatul si se repartizeaza deasupra visinele.

5. Se coc 25 minute.

3 responses to “Retete pentru prajituri ( vol I )

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s